Επείγουσα Αερομεταφορά

Η ανάγκη

Η επείγουσα αερομεταφορά (ή επείγουσα αεροδιακομιδή) είναι μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, είναι η υπηρεσία που σώζει ζωές. Σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος και όταν το νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο δέχετε πρώτο το περιστατικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ιατρικής φροντίδας του ασθενούς ή του τραυματία, η πρώτη ενέργειά του είναι να προωθήσει το περιστατικό σε άλλο καταλληλότερο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Εδώ εμπλέκεται η διαδικασία της διακομιδής του ασθενούς ή τραυματία. Στην κεντρική Ελλάδα η διακομιδή μπορεί να εκτελεστεί με συμβατικά μέσα (π.χ. ασθενοφόρο) διότι συνήθως το νοσηλευτικό ίδρυμα που μπορεί να φροντίσει αποτελεσματικά το περιστατικό συνδέεται οδικά με το νοσηλευτικό ίδρυμα υποδοχής. Τι γίνεται όμως στην νησιωτική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαιοπελαγίτικο νησιωτικό σύμπλεγμα; Τότε η διαδικασία της διακομιδής (μεταφοράς) του ασθενούς ή του τραυματία μπορεί να είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση...

Η αερομεταφορά από νησί

Σε περίπτωση ανάγκης μεταφοράς από νησί το μόνο μεταφορικό μέσο το οποίο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην μεταφορά του ασθενούς είναι το αεροπλάνο. Εκτός όμως από το μεταφορικό μέσο, ακόμα ένας σημαντικότατος παράγοντας της μεταφοράς ενός ασθενούς ή τραυματία είναι ο χρόνος απόκρισης και ο χρόνος ο οποίος μεσολαβεί μεταξύ του συμβάντος και της προώθησής του σε κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο χρόνος αυτός αρκετές φορές είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας της εξέλιξης της υγείας του ασθενούς ή του τραυματία.

Η λύση

Η airAmbulance δίνει την λύση. Σε ελάχιστο χρόνο από την κλήση ο κατόχος της κάρτας μέλους έχει διαθέσιμη την υπηρεσία που θα σώσει την ζωή του. Σε περίπου 20 έως 30 λεπτά από την κλήση το αεροσκάφος είναι έτοιμο να απογειωθεί. Ο χρόνος πτήσης έως το αεροδρόμιο παραλαβής του ασθενούς συνήθως είναι ο ίδιος με αυτόν που χρειάζεται το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον ασθενή ή τον τραυματία από το νοσηλευτικό ίδρυμα στο αεροδρόμιο. Ο χρόνος πτήσης π.χ. από την Ρόδο για την Κώ ή την Κάλυμνο είναι 20 λεπτά. Έτσι σε περίπου μία ώρα ο ασθενής ή ο τραυματίας ταξιδεύει με πλήρη ιατρική υποστήριξη προς το νοσηλευτικό ίδρυμα υποδοχής το οποίο είναι ικανό να του παράσχει την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται.

Απόκτησε την κάρτα σου με 3 απλά βήματα!

1

Κάνε την αίτηση!

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά!

Αίτηση εγγραφής

2

Στείλε τα δικαιολογητικά!

Συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στείλτα με την συνεργαζόμενη courier εντελώς Δωρεάν!

Δες τα δικαιολογητικά

3

Η κάρτα σου είναι έτοιμη!

Παραλαμβάνεις την κάρτα airAmbulance με courier χωρίς χρέωση!

24-ωρη υπηρεσία

emergency

Η υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24-ωρο!

Αν δεν είστε κάτοχος
της κάρτας airAmbulance καλέστε

+30 6936 9 81000

Επικοινωνείστε μαζί μας

Διεθνές Αεροδρόμιο Διαγόρας
Ταχ. Θυρίδα 66
851 06 Παραδείσι • Ρόδος

Τηλ. 22410 81000 • Κιν. 69369 81000