Συχνές ερωτήσεις

Πόσο στοιχίζει μία αεροδιακομιδή;

Το κόστος μιας επείγουσας αερομεταφοράς εξαρτάται από την απόσταση της διαδρομής. Διαφορετικό είναι το κόστος μιας π.χ αεροδιακομιδής Ρόδου – Αθήνας από μία Ρόδου – Κω. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μία διαδρομή Αθήνας – Ρόδου, ώστε να μεταφερθεί ένα περιστατικό από Ρόδο προς Αθήνα, κοστίζει με ιδιωτική εταιρία κατά μέσο όρο 6.000€.

Τι χρειάζεται για να εγγραφώ στην υπηρεσία της επείγουσας αερομεταφοράς;

Χρειάζονται 2 φωτογραφίες έγχρωμες τύπου ταυτότητας, ένα αντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης (μόνο για τις οικογενειακές αιτήσεις), μία φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας (και τις δύο πλευρές) και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ή έντυπης αίτησης. Επίσης χρειάζεται και η καταβολή του αντίστοιχου ποσού (100€ για την ατομική κάρτα και 200€ για την οικογενειακή).

Τι σημαίνει αεροδιακομιδή;

Αεροδιακομιδή είναι η μεταφορά ενός ατόμου με αεροπορικό μέσο, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης όπως είναι το ατύχημα ή η ασθένεια, σε νοσοκομείο, κλινική κλπ όπου μπορεί να αντιμετωπιστεί το ανάλογο ιατρικό περιστατικό (όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στον τόπο που βρίσκεται ο παθών).

Γιατί είναι χρήσιμη η αεροδιακομιδή;

Η αεροδιακομιδή δεν είναι απλά χρήσιμη. Πρόκειται για υπηρεσία που σώζει ζωές. Οι κάτοικοι των νησιών εξαρτώνται σχεδόν απόλυτα από τις αερομεταφορές στις επείγουσες περιπτώσεις που αφορούν την υγεία. Έτσι η ύπαρξη μιας οργανωμένης και αποτελεσματικής υπηρεσίας αεροδιακομιδής, είναι αναγκαία για τα νησιά που ζούμε.

Για πόσο διάστημα ισχύει η κάρτα μέλους της airAmbulance;

Η συμμετοχή στην υπηρεσία αεροδιακομιδής με την κάρτα μέλους ισχύει για έναν χρόνο. Μετά τη λήξη της ετήσιας διάρκειας, μπορεί κάποιος να ανανεώσει την συμμετοχή του καταβάλλοντας και πάλι το αντίστοιχο ποσό συμμετοχής.

Γιατί να μη χρησιμοποιήσω το κρατικό ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή;

Το ΕΚΑΒ είναι ο μόνος κρατικός φορέας που πραγματοποιεί αεροδιακομιδές. Οποιοσδήποτε ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς κόστος. Όμως η περικοπή των «αχρείαστων» αεροδιακομιδών (λόγω οικονομικής κρίσης) και η επιχειρησιακή του πολλές φορές κρίσιμη καθυστέρηση, αποτελούν μοναδική εναλλακτική επιλογή τον ιδιωτικό τομέα.

Η υπηρεσία αεροδιακομιδής της airAmbulance είναι ασφαλιστική κάλυψη;

Η υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς δεν είναι ασφαλιστική κάλυψη αλλά παροχή αεροπορικής μεταφοράς ειδικού σκοπού. Πρόκειται στην ουσία για την προαγορά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή μίας πλήρους οργανωμένης πτήσης επείγουσας μεταφοράς ασθενούς ή τραυματία, αν αυτή χρειαστεί κατά την διάρκεια που ισχύει η κάρτα μέλους.

Απόκτησε την κάρτα σου με 3 απλά βήματα!

1

Κάνε την αίτηση!

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά!

Αίτηση εγγραφής

2

Στείλε τα δικαιολογητικά!

Συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στείλτα με την συνεργαζόμενη courier εντελώς Δωρεάν!

Δες τα δικαιολογητικά

3

Η κάρτα σου είναι έτοιμη!

Παραλαμβάνεις την κάρτα airAmbulance με courier χωρίς χρέωση!

24-ωρη υπηρεσία

emergency

Η υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24-ωρο!

Αν δεν είστε κάτοχος
της κάρτας airAmbulance καλέστε

+30 6936 9 81000

Επικοινωνείστε μαζί μας

Διεθνές Αεροδρόμιο Διαγόρας
Ταχ. Θυρίδα 66
851 06 Παραδείσι • Ρόδος

Τηλ. 22410 81000 • Κιν. 69369 81000